Rendőrök és egy tűzoltótiszt halt meg


Családon belüli erőszak miatt kihívott rendőrök és egy tűzoltótiszt halt meg egy lövöldözésben vasárnap Minnesota államban.

A helyi jelentések szerint két rendőr és a mentőegységek beavatkozó tagja, egy tűzoltó vesztette életét, akit azután riasztottak, hogy egy férfi elbarikádozta magát egy lakóházban családjával, köztük hét gyerekkel. Legkevesebb egy további rendőr megsebesült.
Az incidens során a fegyveres férfi is életét veszítette, az épületben tartózkodók épségben kijutottak.
A hatóságok közlése szerint a fegyveres férfival mintegy négy órán keresztül egyezkedtek, mielőtt a rendőrségi akcióegység behatolt a családi házba.
Az eset részleteit, így a túszejtő halálának körülményeit sem közölték egyelőre, és azt sem, hogy a két rendőr és a tűzoltótiszt miként vesztette életét. Azt már nyilvánosságra hozták, hogy két 27 éves rendőr és egy 40 éves mentő-tűzoltó szakember halt meg.
Tim Walz, Minnesota állam kormányzója megrendülését hangoztatta, és azt írta, hogy a három halott állami tisztségviselő mellett többen megsérültek a kivonuló egységek tagjai közül, akik egy család tagjait próbálták megvédeni.
A beszámolók alapján az incidens egy nyugalmas lakónegyedben történt a Minneapolistól mintegy 25 kilométerre fekvő, 60 ezres Burnsville városban.

knb \ bpt

MTI /kép:wikipédia