Meghosszabbították a kampánycsendet az államfőválasztás első fordulójában


17:23

20 perccel meghosszabbították a kampánycsendet az államfőválasztás első fordulójában. 22.20-ig tart a kampánycsend az egész országban, mert az egyik szenicei (Senica) szavazóhelyiségben rosszul lett és elájult a választási bizottság egyik tagja – közölte Eduard Burda, a választásokért és a pártfinanszírozás ellenőrzéséért felelős állami bizottság elnöke.

„Délelőtt rosszul lett a szenicei hatos számú választókörzet választási bizottságának egyik tagja, emiatt 20 percre felfüggesztették a szavazást abban a szavazóhelyiségben” – mondta, és hozzátette, hogy a szavazás és a kampánycsend emiatt 20 perccel meghosszabbodik. Burda hozzátette, országszerte nyugodtan zajlik a szavazás.

Eva Chmelová, a belügyminisztérium választásokért, népszavazásokért és politikai pártokért felelős részlegének igazgatója elmondta, a választás idejére létrehozott információs vonalat elsősorban a dokumentumokkal kapcsolatos problémák miatt hívták a választók. „A hívások elenyésző része szól a jelöltek vagy a választási bizottsági tagok esetleges nem megfelelő viselkedésével kapcsolatos kritikáról” – tette hozzá Chmelová.

A rendőrség egész nap felügyeli a választás lebonyolítását. Stanislav Hromádka, az országos rendőrfőkapitányság rendészeti részlegének igazgatója úgy tájékoztatott, hogy reggel óta nem történt semmilyen rendbontás.

18:09

A korábbi történések után további 10 perccel hosszabbították meg a kampánycsendet, az elnökválasztás első fordulója 22.30-ig tart – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Matej Neumann, a belügyminisztérium szóvivője.

Az intézkedés oka az, hogy a nagytapolcsányi (Topolčany) járásbeli Onor (Norovce) községben fél órával később nyitott ki a szavazóhelyiség.

TASR

fotó: TASR