A gyermekek védelméért demonstrálnak a Hősök terén


Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartanak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Budapesten, a Hősök terén.

A tüntetést online tartalomgyártók szervezték, és felhívásuk szerint azért hirdettek demonstrációt, mert fontosnak tartják, hogy felemeljék a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.

Gulyás Márton (Partizán), a “társadalmi kiállás” házigazdája a rendezvény kezdetén köszönetet mondott a megjelenteknek, hogy kiállnak az áldozatokért és a gyermekvédelem szükséges reformja mellett.

Osváth Zsolt (Zshow Time), aki megemlítette, ő is intézetben nőtt fel, azt mondta: a rendszerszintű problémákra szeretné felhívni a figyelmet, “a problémákra, amelyeknek a kegyelmi ügy csak a jéghegy csúcsa”. Az intézet soha nem fogja tudni pótolni a családot, de az államnak mindent meg kell tenni, hogy “legalább ne legyen húsba maró” a család hiánya – jelentette ki. (MTI)

Ennyi olvasható a tüntetésről az MTI-n. Ha igaz az, amit néhány napja Magyar Péter, a szintén lemondott Varga Judit exférje mondott, hogy az MTI híreit is a legfelsőbb politikai berkekben hagyják jóvá, akkor sokkal több nem is lesz. Például az sem, hogy ma este, 2024. február 16-án 50 ezer ember van kint, és a tüntetés a kormány ellen, a hatalom ellen is szól. És hogy nem csak Gulyás Márton és Osváth Zsolt szervezi, hanem ott van a szervezők közt Baukó Attila is, ismertebb nevén Azahriah, és még több ismert és elismert ember. 

fotó: Facebook